مواد مغذی موجود در نخود فرنگی
به گزارش اخبار مشروح، آیا در پی اطلاعاتی در خصوص فوائد نخود فرنگی در سلامت می باشید؟ این مقاله فهرستی از حقایق تغذیه ای و فوائد سلامتی بخش مرتبط با آن را فراهم ساخته است.
مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
آیا در پی اطلاعاتی در خصوص فوائد نخود فرنگی در سلامت می باشید؟ این مقاله فهرستی از حقایق تغذیه ای و فوائد سلامتی بخش مرتبط با آن را فراهم ساخته است.
نخود سبز یا نخود فرنگی با نام علمی Pisum sativum به خانواده بقولات تعلق دارد. آنها دانه های کروی کوچکی بوده که درون غلاف قرار دارند و به طور کلی در فصل بهار و اوایل زمستان در دسترس می باشند. نخود فرنگی به اسم سبزی جهت مصارف پخت و پز در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته و به اسم یک افزودنی محبوب در بسیاری از غذاهای خوشمزه و سالم عمل می کند. این دانه های کوچک سبز سرشار از پروتئین بوده و حاوی بسیاری مواد مغذی دیگر می باشند.
ارزش غذایی
جدول ذیل ارزش غذایی نخود فرنگی را در هر 100 گرم نشان می دهد. مواد مغذی | ارزش غذایی |
کربوهیدرات | 5ر14 گرم |
پروتئین | 4ر5 گرم |
چربی | 4ر0 گرم |
فیبر خوراکی | 1ر5 گرم |
قند | 7ر5 گرم |
ویتامین A | 38 میکرو گرم |
بتا کاروتن | 449 میکروگرم |
ویتامین B1 | 3ر0 میلی گرم |
ویتامین B2 | 1ر0 میلی گرم |
ویتامین B3 | 1ر2 میلی گرم |
ویتامین B5 | 1ر0 میلی گرم |
ویتامین B6 | 2ر0 میلی گرم |
فولات | 65 میکروگرم |
ویتامین C | 50 میلی گرم |
کلسیم | 25 میلی گرم |
فسفر | 108 میلی گرم |
پتاسیم | 244 میلی گرم |
منیزیم | 33 میلی گرم |
آهن | 5ر1 میلی گرم |
روی | 2ر1 میلی گرم |
انرژی | 80 کالری |
فواید سلامتی بخش
نخود فرنگی به اسم جایگزینی سالم برای گوشت در نظر گرفته می گردد به این علت که حاوی میزان خوبی پروتئین است که تقریباً دو برابر میزان موجود در بیشتر سبزیجات می باشد.نخود فرنگی از محتوای کالری کمی برخوردار بوده و برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مفید می باشد.
این سبزی حاوی ماده ای شیمیایی تحت اسم اسید نیکوتینیک بوده که بخاطر کاهش کلسترول در خون شناخته شده است.
میزان بالای ویتامین C موجود در نخود فرنگی، به تقویت سیستم ایمنی یاری نموده و از ما در برابر ابتلاء به بسیاری از عفونتها محافظت می کند.
نخود فرنگی حاوی پروتئینهای گیاهی خاصی به نام لکتین بوده که توانایی از هم پاشیدن و حل کردن توده های گلبول قرمز را دارند. این امر به جلوگیری از لخته های خونی یاری می کند.
این سبزی به کاهش خطر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید به علت داشتن کاروتنوئید و لوتئین در خود یاری می کند.
وجود محتوای بالای فیبر خوراکی در نخود فرنگی، آن را برای افرادی که از یبوست رنج می برند مفید می سازد.
به علت وجود محتوای بالای پروتئین و نشاسته در نخود فرنگی، این سبزی به اسم یکی از برترین مواد غذایی برای بدن سازی محسوب می گردد.
نخود فرنگی به اسم منبع خوبی از ویتامین B6 و اسید فولیک عمل می کند. این مواد مغذی تشکیل هموسیستئین را کاهش می دهند، هموسیستئین مولکولی است که مانع از اتصال عرضی کلاژن شده و می تواند به پوکی استخوان منجر گردد. در نتیجه وجود آن جهت حفظ سلامت استخوان مفید است.
نخود فرنگی آهن را که جهت تشکیل سلولهای طبیعی خون لازم است، فراهم می سازد. کمبود آهن می تواند موجب خستگی، کم خونی، کاهش عملکرد سیستم ایمنی و مسائل یادگیری گردد.
این سبزی به حفظ سطح انرژی پایدار یاری می کند.
نخود فرنگی به فراوری انرژی، سوخت و ساز کربوهیدرات و بعضی عملنمودهای عصبی یاری می کند.
نخود فرنگی منبعی غنی از آنتی اکسیدان بوده و ممکن است در پیشگیری از بروز انواع خاصی از سرطان مفید باشد.
نخود فرنگی بعلاوه مواد مغذی بسیاری که جهت انجام عملنمودهای مختلف بدن ما ضروری می باشند، را تأمین می سازد. با این حال، حاوی مواد طبیعی تحت اسم پورین بوده که به اسید اوریک متابولیزه می شوند. کریستالهای اسید اوریک مازاد ممکن است در کلیه ها، مفاصل، تاندونها و سایر اندامها رسوب نموده و موجب بروز یا تشدید عارضه ای تحت اسم نقرس شوند. به همین علت است که افراد مبتلا به مسائل مرتبط با پورین مانند بیماریهای کلیوی و یا نقرس بایستی مصرف این ماده غذایی را محدود سازند.
بنابراین، آنچه گفته شد همه ارزش غذایی نخود فرنگی و فوائد سلامتی بخش آن را شامل می شد. می توانید این سبزی را در باغچه منزل خود پرورش داده و یا آنها را فریز شده و یا کنسروی خریداری و از فوائد سلامتی بخش آن برخوردار شوید!
منبع: راسخون