شما هم این شب ها سخت به خواب می روید؟ بخوانید
به گزارش اخبار مشروح، روزنامه شهروند: روز های زیادی است که از حضور کرونا در دنیا می گذرد و بسیاری از ما به زندگی همراه با آن عادت نموده ایم. عادت نموده ایم که با ماسک و دستکش از خانه خارج شویم، سرکار برویم و به زندگی یومیه خود بازگردیم. اما بسیاری از ما نتوانسته ایم هنوز با کرونا زندگی مسالمت آمیز داشته باشیم. استرس و اختلالات و اضطراب امان خیلی ها را بریده و ریتم عملکرد طبیعی انسان را به هم زده است. قرنطینه خانگی و دورکاری هم ازجمله مواردی است که زندگی قبلی ما را دچار اختلال نموده، مشکل عمده بسیاری از ما این روز ها خوابیدن است. البته کم خوابی و بی خوابی تنها متوجه مردم کشور ما نیست، چنانچه به گزارش یورونیوز نتایج نظرسنجی افکارسنجی عمومی فرانسه نشان داده که 74 درصد از حدود هزار بزرگسالی که در آن شرکت کردند، در دوران قرنطینه دچار مشکل بی خوابی و کم خوابی هستند.
از پروفایل اینستاگرام behrouz azand دیدن نمایید.
بی خوابی، اما علت های متعددی دارد، روانشناسان گاهی اختلالات خواب را به استرس ربط می دهند، گاهی به ترس و نگرانی و گاهی هم افسردگی. بسیار پیش آمده که نگرانی از برنامه های عقب افتاده شما را مجاب نموده تا شب ها را بیدار بمانید و به آن ها فکر کنید. ترس از آینده نامشخص یکی دیگر از عواملی است که منجر به کم خوابی و بی خوابی می گردد. ویروس کرونا هر دو این عوامل یعنی ترس و نگرانی را در خواب های ما راه داده است. اما برای خواب راحت در دوران قرنطینه باید چه کرد؟ رسانه ها در این باره پیشنهاداتی دارند.
ورزش کنید
کم خوابی و به هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن یکی از عواملی است که منجر به کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می گردد. بسیار پیش آمده که اختلالات روحی معمولا از پس بی خوابی خود را نمایان می نمایند. پس خواب نقشی کلیدی در زندگی شما ایفا می نماید. برای بازگرداندن ریتم طبیعی خواب قبل از قرنطینه بهتر است به چند توصیه عمل کنید. اگر تمام ساعت روز را خانه نشین هستید، بهتر است برای خسته کردن بدن خود فعالیت های فیزیکی در خانه انجام دهید. ورزش کردن های صبحگاهی یا عصرگاهی می تواند به خوابیدن به موقع شما در شب یاری کند.
تلفن همراه ممنوع
وقت خواب شبانگاهی، گوشی تلفن همراه تان را از خود دور نگه دارید. خواندن اخبار شبکه های اجتماعی باعث می گردد حجم بالای استرس راهی تختخواب شما گردد و پای سوال مهم آینده چه خواهد شد به خواب و رویا شما هم کشیده گردد.
رژیم غذایی
چای و قهوه و شکلات سرشار از کافیین هستند و حضور آن ها در وعده های روزانه نقش مهمی در کم خوابی و بی خوابی شما دارد. سعی کنید به مرور زمان پای آن ها را از خوراکی های مصرفی در روزمره تان ببرید یا دست کم وقتی به ساعات ابتدایی شب نزدیک می شوید، از آن ها کمتر بهره ببرید.
شام و ناهارتان را خیلی دیر نخورید. خوردن دیرهنگام شام باعث سنگینی معده می گردد و نمی گذارد که شما به راحتی بخوابید. اگر در دوران قرنطینه عادت کردید که دیروقت شام بخورید، بهتر است این روز ها با کم کردن حداقل نیم ساعت از زمان صرف وعده شام به ساعت قبلی مصرف شام و ناهار خود بازگردید.
از نور ها دوری کنید
نور های رنگی کامپیوتر یا گوشی تلفن همراه باعث می گردد مغز شما خوابیدن را باور نداشته باشد. برای خواب به محیطی تاریک و بدون نور احتیاج دارید که البته این روز ها کمتر پیدا می گردد. کارشناسان توصیه می نمایند برای خوابیدن محیط خود را تاریک یا حتی از چشم بند بهره ببرید تا اختلالی در ترشح هورمون ملاتونین ایجاد نگردد.
خواب شب مهم تر از خواب عصر
توجه داشته باشید که خواب شبانه روز شما باید بین هفت تا هشت ساعت باشد و خوابی برای بدن مفید است که شباهنگام باشد؛ بنابراین خواب عصرگاهی هرچه هم طولانی باشد، تأثیر چندانی در فیزیولوژی بدن نخواهد داشت؛ بنابراین اگر این روز ها خودتان را به خواب عصرگاهی عادت داده اید، بهتر است آن را فراموش و به خواب شب فکر کنید. اگر به چرت زدن عادت نموده اید، بهتر است آن را بیشتر از 20 دقیقه طول ندهید، زیرا چرت ریتم خواب و بیداری ما را مختل می نماید، اگر هم به چرت زدن بعد از ناهار عادت دارید، بهتر است از این کار خودداری کنید تا فرآیند هضم غذایتان به تعویق نیفتد. سای کام توصیه نموده است که زودتر به تختخواب بروید، اما فشار زیاد برای خوابیدن به خودتان وارد نکنید، زیرا نمی توانید به خودتان دستور به خوابیدن دهید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
گاهی، اما اختلال خواب جدی می گردد و روز های بی خوابی افزایش پیدا می نمایند، به خصوص اگر شما پیشتر هم سابقه بی خوابی داشته باشید. برای این مسأله باید به متخصص مراجعه کرد، یعنی فردی که بتواند اختلالات خواب شما را درمان کند. بنیاد ملی خواب در سایت خود دراین باره نوشته است: گاهی بی خوابی ممکن است توسط بعضی انتقال دهنده های عصبی ایجاد گردد. گاهی بسیاری از فعل و انفعالات شیمیایی ممکن است در خواب اختلال ایجاد کند. در این صورت راه چاره هایی که برشمردیم احتمالا خیلی کارساز نیستند و به مداخلات روانشناسی و روانپزشکی احتیاج است. اما اگر اختلال خواب هم داشته باشید، بهتر است آن را برای خودتان تبدیل به فاجعه نکنید. سای کام در اینباره می نویسد: ما می خواهیم مردم روی خوابیدن تمرکز نمایند، اما نسبت به آن وسواس نداشته باشند. در بیرون از سر شما فاجعه به حد کافی وجود دارد، پس اختلال خواب خودتان را فاجعه نکنید.
تختخواب را ترک نکنید
یکی از مشکلاتی که معمولا افراد بی خواب یا بدخواب از آن یاد می نمایند، پریدن از خواب در نیمه های شب است. بعد از این اتفاق بسیاری خود را به خواب می زنند، به ذهن شان برای خوابیدن فشار وارد می نمایند، گاهی از تختخواب برمی خیزند و چراغ های اطراف شان را روشن می نمایند و گاهی هم پیش می آید که خودشان را سرگرم استفاده از تلفن همراه می نمایند. اما کارشناسان می گویند این راه چاره ها به دوباره به خواب رفتن یاری نمی نماید. آن ها می گویند در چنین مواقعی بهتر است در تختخواب بمانید، چند جرعه آب بنوشید و محیط اطراف خود را تاریک نگه دارید. نور رنگی صفحه تلفن همراه چنانچه پیشتر هم گفتیم از به خواب رفتن مجدد شما جلوگیری می نماید.
منبع: برترین ها