با این روش 100درصد مغزتان را فعال کنید

به گزارش اخبار مشروح، تهران (پانا) - اگر در پی تقویت حافظه خود هستید و می خواهید از 100 درصد مغزتان بهره ببرید یا می خواهید هوش خود را تقویت کنید. اگر می خواهید بدانید که چطور می توانید مغز خود را فعال کنید و اینکه چه بخورید تا حافظه قوی داشته باشید با ما همراه باشید.

با این روش 100درصد مغزتان را فعال کنید

چگونه می توانیم مغز را فعال کنیم یا راه های تقویت حافظه برای درس خواندن چیست. اگر سوالی مثل این دارید که چگونه می گردد از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم، برای تقویت حافظه چه بخوریم، چه بخوریم تا حافظه قوی داشته باشیم، چگونه از مغز خود کار بکشیم، راه های تقویت هوش،چگونه هوش خود را تقویت کنیم این مطلب را بخوانید.

چه بخواهید برای امتحان فردا سریعاً توانایی فکری تان را افزایش دهید یا چه بخواهید مغزتان را در مقابل بیماری ها محافظت کنید می توانید از توصیه های زیر بهره ببرید.

قسمت اول: تقویت فوری مغز

1. طوفان فکری. طوفان فکری می تواند به مغزتان نیرویی که برای انجام کار لازم دارد را بدهد. یک تمرین دست گرمی عالی قبل از آغاز هر فعالیت اصلی مانند نوشتن یک مقاله یا مطالعه برای یک امتحان. در بسیاری از اوقات طوفان فکری موجب تقویت خلاقیت شما می گردد.

اگر شما در حال نوشتن یک مقاله هستید، پیش از آنکه وارد نوشتن جزئیات و جملات شوید درباره آنچه می خواهید در مقاله خود کشف کنید طوفان فکری کنید. لازم نیست هرچه به فکرتان رسید را در مقاله به کار ببرید بلکه خود عمل طوفان فکری به جهش فکری شما یاری می نماید.

2. نفس عمیق بکشید. تنفس عمیق به افزایش جریان خون و سطح اکسیژن یاری می نماید که این خود باعث می گردد مغز عملکرد بهتری داشته باشد. هرروز به مدت 10 تا 15 دقیقه تنفس عمیق داشتن در بلندمدت به افزایش توانایی مغز منجر می گردد اما انجام تنفس عمیق درست قبل یا حین مطالعه یا امتحان هم به ویژه می تواند جریان خون و اکسیژن در مغز را افزایش دهد و ضمن کاهش سطح اضطراب به عملکرد بهتر مغز یاری می نماید.

هنگام تنفس عمیق باید تنفستان شکمی باشد. مثل یک بادکنک اول شکم خود را باد کنید بعد قفسه سینه تان و بعد گردنتان. هنگام بازدم هوا برعکس خارج می گردد یعنی اول از گردن بعد قفسه سینه و بعد شکم.

3. چای سبز بنوشید. بر اساس پژوهشی که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشرشده، نوشیدن روزانه 5 فنجان چای سبز می تواند به کاهش 20 درصدی احتمال ابتلا به گرفتاری های روانی یاری کند. چای سبز علاوه بر این می تواند مانند کافئین مغزتان را در حالت آماده باش در تمام روز نگه دارد.

4. استراحت کنید. یک راه خوب برای اینکه دوباره شارژ گردد استراحت کردن است. این استراحت می تواند این باشد 15 دقیقه در اینترنت گشت وگذار کنید یا برای مدتی به کاری متفاوت بپردازید تا ریتم کار مغزتان عوض گردد.

بهتر از بیش از یک ساعت مستمر روی چیزی کار نکنید. اگر در یک ساعت کارتان تمام نشد استراحتی به خودتان بدهید و بعد دوباره به سراغ آن بروید.

5. بخندید. حتماً شنیدید که خنده بر هر بی درمان دواست. علاوه بر این خنده باعث می گردد قسمت های مختلفی از مغز تحریک شوند و بدین ترتیب به شما اجازه می دهد که وسیع تر و آزادانه تر در خصوص یک موضوع فکر کنید. خنده بعلاوه یک ضد استرس طبیعی است و همان طور که می دانید استرس باعث کاهش قدرت های مغزی می گردد.

خندیدن را از قلم نیاندازید به خصوص قبل از امتحان مهم یا نوشتن مقاله سرانجام ترم. یک تصویر پس زمینه بامزه روی صفحه رایانه خود داشته باشید یا جوک های بامزه را هنگام مطالعه دم دست خود داشته باشید و هر از چند گاه به آن ها سر بزنید تا خنده تان بگیرد.

قسمت دوم: تقویت مغز در بلندمدت

1. غذاهای مقوی مغز بخورید. غذاهای زیادی برای تقویت مغز وجود دارند. برعکس غذاهایی هم هستند که فرآیندهای فکری را کند نموده و شما را کسل و خسته می نمایند مانند قند و شکر، غلات تصفیه شده، تنقلات و سودا.

از غذاهایی که اسید چرب امگا 3 زیاد دارند بهره ببرید؛ مانند گردو و ماهی سالمون (البته در خوردن این یکی به خاطر احتمال داشتن جیوه احتیاط کنید)، بذر کتان، کدوحلوایی، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی، اسفناج، بروکلی، تخمه کدو تنبل و دانه های سویا. اسیدهای چرب امگا 3 باعث افزاش جریان خون شده و عملکرد انتقال دهنده های عصبی را بهبود می دهند که به معنی ارتقاء عملکرد مغز است.

غذاهای حاوی منیزیوم مهم هستند چراکه به انتقال پیغام های عصبی در مغز یاری می نمایند؛ غذاهایی مانند انواع نخود.

دانشمندان معتقدند بین رژیم های غذایی ای که میزان زیادی بلوبری دارند و یادگیری سریع، تفکر بهتر و حافظه قوی تر ارتباط وجود دارد.

ماده کولین (یکی از انواع ویتامین بی) که در سبزی هایی مانند بروکلی و گل کلم یافت می گردد برای رشد سلول های مغزی ضروری است و بعلاوه به تقویت هوش در افراد بزرگ سال یاری می نماید.

کربوهیدرات های پیچیده انرژی موردنیاز مغز و بدن شما را در یک بازه زمانی طولانی تری تأمین می نمایند. غذاهایی مانند نان کامل، برنج قهوه ای، بلغور جو دوسر، غلات پر فیبر و عدس حاوی این نوع کربوهیدرات هستند.

2. به میزان کافی بخوابید. وقتی به میزان کافی نمی خوابید مغزتان همه کارهایش را بدتر انجام می دهد. بنابراین خلاقیت، عملکرد شناختی، توانایی حل مسئله و حافظه همگی بستگی به داشتن خواب کافی دارند. خواب به ویژه بر حافظه اثرگذار است لذا سعی کنید به میزان کافی خواب عمیق داشته باشید تا حافظه تان فرصت کافی برای پردازش و طبقه بندی داشته باشد.

همه وسایل الکترونیکی را حداقل 30 دقیقه قبل از خواب کنار بگذارید. در غیر این صورت مغز شما در حالت بیش ازحد تحریک شده باقی می ماند و به خواب رفتن و به مرحله خواب عمیق رسیدن برای شما بسیار سخت می گردد.

بزرگ سالان بهتر است از حداقل 8 ساعت در شبانه روز بخوابند.

3. ورزش کافی انجام دهید. فعالیت بدنی رساندن اکسیژن به مغز را بیشتر می نماید درنتیجه مغز کارکرد بهتری خواهد داشت. علاوه بر این ورزش موجب آزاد شدن مواد شیمیایی در مغز می گردد که شما را سرحال تر می نماید و از سلول های مغزی تان محافظت می نماید. دانشمندان دریافته اند که تمرینات بدنی موجب فراوری نورون های بیشتر در مغز می گردد.

پایکوبی و هنرهای رزمی برای بهبود عملکرد مغزی مفیدند زیرا موجب تحریک طیف وسیعی از سیستم های مغزی مانند سازمان دهی، هماهنگی، برنامه ریزی و قضاوت می شوند.

4. مراقبه را بیاموزید. مراقبه، به خصوص مراقبه فکر مطلعی به مغز یاری می نماید توانایی های خود را بازیابی کند و مسیرهای نورونی منفی را تضعیف می نماید. مراقبه هم زمان باعث کاهش استرس و افزایش حافظه می گردد.

مکانی آرام را پیدا کنید و حداقل 15 دقیقه مراقبه کنید. بر تنفس خود تمرکز کنید. هر وقت احساس کردید فکرتان سرگردان شده دوباره بر تنفستان متمرکزش کنید. هرچقدر در مراقبه مهارت بیشتری پیدا کنید می توانید به آنچه در اطرافتان می گذرد مطلع شوید، تابش خورشید بر پوستتان، صدای پرندگان و خودروهای بیرون و بوی غذای پیچیده در خانه.

می توانید تمارین فکر مطلعی را حتی وقتی زیر دوش هستید هم انجام دهید؛ بر حسی که از برخورد آب با پوستتان ایجاد می نماید تمرکز کنید، بوی شامپو و غیره. این کار یاری می نماید فکرتان هوشیار باقی بماند و بتوانید در لحظه حال حاضر باشید.

5. مایعات کافی مصرف کنید. دریافت مایعات کافی فوق العاده مهم است زیرا حدود 80 درصد مغز شما از آب تشکیل شده است. اگر دچار کمبود مایعات باشید مغزتان نمی تواند به درستی کار کند. بنابراین حتماً در طول روز به میزان کافی آب بنوشید حداقل 6 تا 8 لیوان.

نوشیدن آب میوه و سبزیجات هم مفید است. پلیفنول ها که آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات هستند از سلول های مغزی محافظت می نمایند و فکرتان را در بالاترین سطح عملکردی نگه می دارند.

6. استرس را کم کنید. استرس مزمن موجب آسیب سلول های مغزی و قسمت هیپوکامپوس که مسئول بازیابی خاطرات قدیمی و ثبت خاطرات نو است می گردد. ازآنجاکه در هیچ کدام از مراحل زندگی نمی توان از شر استرس به طور کامل خلاص شد مدیریت مؤثر استرس مهارتی ضروری در زندگی است.

بازهم یادآوری می کنیم مراقبه راهکاری کلیدی برای مدیریت استرس است. حتی اگر روزی فقط 5 تا 10 دقیقه از وقت خود را به این کار اختصاص دهید بازهم به مغز خود یاری بزرگی نموده اید.

تنفس عمیق با کاهش فوری استرس و تسکین اضطراب راه دیگری برای مدیریت استرس است.

7. چیزهای تازه یاد بگیرید. یادگیری یک چیز تازه درست مانند تمرینات بدنی که باعث قدرتمند شدن عضلات می گردد مغز را تقویت می نماید. اگر شما فقط به چیزهایی که تا الآن یاد گرفته اید بچسبید مغزتان نمی تواند رشد و توسعه پیدا کند.

یادگیری یک زبان نو قسمت های مختلفی از مغز را تحریک می نماید و به مغز یاری می نماید مسیرهای عصبی تازه ایجاد کند. زبان آموزی کوشش فکری می طلبد و پایه دانش شما را گسترده می نماید.

یادگرفتن هر کار نوی مانند آشپزی، بافتنی، ساز زدن یا شعبده بازی که از یادگیری اش لذت ببرید باعث می گردد مغزتان شادتر و سالم تر بماند.

لذت بردن بخش مهمی از یادگیری است و سلامت مغز و تقویت عملکردش را موجب می گردد. هر چه بیشتر از کاری که انجام می دهید لذت ببرید احتمال اینکه درگیر آن شوید و به یادگیری اش ادامه دهید بیشتر می گردد.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 13 بهمن 1400 بروزرسانی: 13 بهمن 1400 گردآورنده: spikenews.ir شناسه مطلب: 1401

به "با این روش 100درصد مغزتان را فعال کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با این روش 100درصد مغزتان را فعال کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید