هشدار به فست فودخورها، کشنده ترین سرطان را بشناسید
به گزارش اخبار مشروح، دانشیار رادیوانکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سرطان معده را شایع ترین و کشنده ترین سرطان خصوصا در مردان ایرانی مطرح کرد.
به گزارش مهر، شهرام یوسفی، به مهم ترین ریسک فاکتورها یا عوامل خطر بروز سرطان معده اشاره نمود و گفت: افزایش مصرف فست فودها به ویژه در منطقه ها شهری یک عامل هشدار است که باعث افزایش ریسک ابتلاء به سرطان معده و بروز بیماری در سال های آینده می گردد.
وی با اشاره به فراگیری عفونت هلیکوباکترپیلوری در جمعیت زیادی از ایرانیان، اضافه نمود: متأسفانه عفونت هلیکوباکترپیلوری در کشور ما فراوانی بالایی دارد و از مهم ترین عوامل یا ریسک فاکتورهای ابتلاء به سرطان معده به شمار می آید.
این دانشیار رادیوانکولوژی استعمال دخانیات اعم از سیگار و قلیان را از مهم ترین عوامل خطر در ابتلاء به سرطان معده دانست و گفت: این خطر در کمین خود فرد سیگاری و نزدیکانی است که دود سیگار را استنشاق می نمایند.
یوسفی با اشاره به اینکه سرطان معده بیشتر در دهه پنجم تا ششم زندگی آقایان ایرانی ایجاد می گردد، هشدار داد: متأسفانه در خصوص سرطان معده روش غربالگری خاصی وجود ندارد و تنها توصیه این است که با مشاهده علامت های مشکوک گوارشی هر چه سریع تر برای پیگیری های لازم به متخصص مراجعه کنید.
وی سابقه خانوادگی، ایجاد مسائل گوارشی مثل مشکل در بلع، احساس سیری زودرس، تهوع، نفخ، درد قبل و بعد از خوردن غذا را از نشانه های اولیه ابتلاء به به سرطان معده عنوان نمود و اضافه نمود: به محض مشاهده این علامت ها برای آنالیز بیشتر به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش مراجعه کنید.
به گفته یوسفی، هرچه بیماری در مراحل اولیه شناسایی گردد، شانس بهبود و علاج کامل بیمار بیشتر است.
منبع: فرارو