طرز تهیه آش خیار چمبر
به گزارش اخبار مشروح، در این مطلب قصد داریم یکی از آش های محلی خوشمزه ایرانی را به شما عزیزان آموزش دهیم.
به گزارش ، یکی از آش های محلی خوشمزه ایرانی آش خیار چمبر است. این آش بیشتر در استان مرکزی و اطراف آن تهیه میشود. در ادامه قصد داریم دستورالعمل تهیه این آش را به شما عزیزان آموزش دهیم.
خیار چمبر: 1 کیلو
گوشت: 200 گرم
نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
سیر: 10 حبه
پیاز: 3 عدد
گندم: 1 لیوان
عدس: 1 لیوان
نان خشک: 2 قاشق غذاخوری
کشک: 1 لیوان
نمک و فلفل: به مقدار لازم
1- عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس عدس و گندم را به همراه 3 لیوان آب درون قابلمه بریزید و بپزید.
2- گوشت را چند تکه کنید و با 1 عدد پیاز خرد شده تفت دهید سپس 3 لیوان آب بریزید و بگذارید گوشت بپزد. وقتی آب گوشت به 1/3 کاهش یافت میتوانید عدس و گندم پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
3- خیار چمبر ها را پوست بگیرید و نصف کنید سپس تخم های خیار را خارج کنید. خیار ها را مانند کرفس حلقه ای خرد کنید. درون ماهیتابه مقداری روغن بریزید سپس خیار های خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند (له نشوند).
4- دو عدد پیاز و سیر ها را خرد کنید و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند. نعنا خشک را نیز جداگانه در مقداری روغن حدود 1 دقیقه تفت دهید و کناری بگذارید.
5- خیار های تفت داده، نان خشک، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید. پس از اینکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد میتوانید نمک، فلفل و کشک را اضافه نمائید. 5 دقیقه صبر کنید سپس آش را از روی حرارت بردارید. آش را در ظرف بکشید و روی آن را با نصف باقی مانده سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعنا داغ تزئین کنید.
منبع: ایران کوک
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان