2 طرز تهیه چای کرک ، طبع، خواص و مضرات چای کرک چیه؟

به گزارش اخبار مشروح، چای کَرَک (Karak Tea) یا (Karak Chai) یکی از خوشمزه ترین انواع دمنوش های معطر است که با ادویه های گوناگون درست می گردد و خصوصا در خاورمیانه و کشورهای حاشیه خلیج فارس محبوبیت بسیار زیادی دارد. این چای شیری، ادویه دار و انرژی زا با عطر و طعم منحصر به فردش در شهرهای جنوبی ایران مانند بندرعباس، قشم و کیش هم جایگاه ویژه ای دارد و با دستور مشابهی درست می گردد. اگر شما هم دوست دارید روش درست کردن انواع چای و دمنوش نو و خوشمزه را بلد باشید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه چای کرک با شیر را به شما آموزش دهیم.

2 طرز تهیه چای کرک ، طبع، خواص و مضرات چای کرک چیه؟

مواد لازم برای تهیه چای کرک با شیر (برای 4 الی 5 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
شیر4 لیوان فرانسوی دسته دار
شکربه مقدار دلخواه
چای سیاه (معمولی یا کله مورچه)1 قاشق غذاخوری سرپر
هل سبز4 عدد
زنجبیل تازه (اختیاری)1 قطعه
چوب دارچین1 قطعه
میخک3 عدد
بادیان ستاره ای1 عدد
دانه فلفل سیاه (نکوبیده)1 قاشق چای خوری
زعفران (آسیاب شده)نصف قاشق چای خوری

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه چای کرک: 20 الی 25 دقیقه

مراحل طرز تهیه چای کرک با شیر

طرز تهیه چای کرک خانگی با رسپی اهالی قشم و بندرعباس و کشورهای عربی با استفاده از چای سیاه معمولی یا کله مورچه ای و ترکیب آن با شیر و تعداد قابل توجهی از ادویه های گرم و خوش عطر و طعم در منزل به سادگی قابل انجام است. چای کرک دارای طبع گرمی است و شباهت زیادی به دارد.

مرحله اول: مواد اولیه چای کرک را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه چای کرک با شیر، دانه های هل را در دستگاه آسیاب خانگی بریزید و کاملا پودر کنید. زنجبیل تازه را هم به خوبی بشویید و به مقدار یک الی 2 قطعه باریک از آن جدا کنید تا بعدا در چای کرک بریزید. اگر به زنجبیل تازه دسترسی ندارید می توانید به مقدار یک چهارم قاشق چای خوری پودر زنجبیل را جایگزین کنید. زعفران را هم درست مانند هل سبز در دستگاه آسیاب خانگی بریزید تا کاملا پودر گردد.

برای خرید هل سبز، زعفران و پودر زنجبیل می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: شیر را بجوشانید

در اولین مرحله از تهیه چای کرک خانگی، شیر را در قوری مناسبی بریزید و مستقیما روی حرارت میانه بگذارید تا به نقطه جوش برسد. سپس، قوری را از روی حرارت مستقیم بردارید و روی کتری یا سماور قرار دهید.

در همین مرحله، باید چای سیاه را هم به شیر اضافه کنید و درب قوری را ببندید تا چای در طول 10 الی 20 دقیقه (بسته به نوع چای) دم بکشد. توجه داشته باشید در صورت استفاده از چای کله مورچه ای، تنها به 3 الی 5 دقیقه زمان برای دم کشیدن چای احتیاج دارید.

برای خرید شیر و انواع چای و دمنوش می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: هل و دانه های فلفل سیاه را اضافه کنید

پس از دم کشیدن چای، در این مرحله از طرز تهیه چای کرک باید هل سبز آسیاب شده و دانه های فلفل سیاه نکوبیده را نیز به قوری حاوی شیر و چای اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا عطر و طعم هل و فلفل کاملا در چای پخش گردد.

برای خرید هل سبز و دانه فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: باقی ادویه ها را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه چای کرک، وقت آن است که میخک، بادیان ستاره ای، چوب دارچین و برش های نازک زنجبیل را هم در قوری بریزید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا عطرشان آزاد گردد. سپس، قوری را از روی کتری بردارید و برای 5 الی 10 دقیقه روی حرارت کاملا ملایم قرار دهید تا ترکیب شیر با چای و ادویه ها کاملا طعم دار گردد و مزه و عطر ادویه ها به خورد چای برود.

در این مدت، ممکن است لازم باشد چند بار قوری را از روی حرارت بردارید و دوباره روی شعله خیلی ملایم بگذارید تا شیر داخل قوری سر نرود.

در صورت تمایل، برای خرید انواع ادویه ها مانند میخک و چوب دارچین می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: پودر زعفران را هم به چای کرک اضافه کنید

پس از گذشت این مدت، نوبت به اضافه کردن زعفران آسیاب شده می رسد. بنابراین، زعفران را هم در قوری بریزید و 5 دقیقه دیگر صبر کنید تا همه مواد روی حرارت خیلی ملایم در کنار یکدیگر دم بکشند و رنگ و طعم زعفران هم آزاد گردد.

در ادامه، شکر را نیز به ترکیبات چای کرک اضافه کنید. قوری را از روی حرارت بردارید و محتویات آن را به خوبی هم بزنید تا دانه های شکر کاملا در شیر داغ حل شوند.

برای خرید زعفران و شکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: چای کرک را سرو کنید

پس از دنبال کردن همه مراحل و سپری شدن زمان لازم، چای کرک شما دم کشیده و آماده سرو است. بنابراین، باید محتویات قوری را از صافی رد کنید و چای کرک با شیر را در فنجان های مناسب بریزید. برای تزیین چای کرک می توانید به هر یک از فنجان ها یک پر زعفران آسیاب نشده اضافه کنید.

روش تهیه چای کرک با دستگاه اسپرسو

برای تهیه چای کرک با دستگاه اسپرسو، ابتدا باید دستگاه را روشن کنید و حدود 5 الی 15 دقیقه زمان بدهید تا اسپرسوساز شما کاملا گرم گردد. پس از اطمینان از تمیز بودن پرتافیلتر، حدود 20 گرم پودر چای کرک آماده را در سبد پرتافیلتر بریزید و با استفاده از تمپر دستگاه اسپرسو فشرده کنید.

در ادامه، دسته را سر جای خودش فیکس کنید و دکمه استارت را بزنید. حالا، چند لحظه منتظر بمانید تا آب داغ از میان پودر فشرده چای کرک عبور کند و این نوشیدنی خوشمزه و عطرآگین را در اختیار شما بگذارید.

نکات مهم در طرز تهیه چای کرک

  • در صورت تمایل، می توانید چای کرک را با آب تهیه نموده و پس از دم کشیدن به همراه ادویه ها، مقداری شیر را به آن اضافه کنید. در این صورت، نسبت آب و شیر معمولا 3 به 1 است.
  • بسته به ذائقه، می توانید مقدار هر یک از ادویه های مصرفی در این دستور طبخ را بیشتر یا کمتر کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید بعضی از ادویه های مصرفی در این دستور طبخ را حذف کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید طرز تهیه چای کرک با شیر عسلی را امتحان نموده و در مرحله آخر به جای شکر مقداری شیر عسلی در قوری بریزید.

مضرات چای کرک چیست؟

چای کرک با استفاده از چای سیاه و ترکیب آن با شیر و شیرین کننده هایی مانند شکر یا شیر عسلی تهیه می گردد. بنابراین، معمولا حاوی مقادیر زیادی کافئین و مواد قندی است. مصرف بی رویه این دمنوش خانگی پر کافئین می تواند موجب افزایش ضربان قلب و تشدید اضطراب، بی خوابی و بی قراری گردد.

از سوی دیگر، مقدار قند موجود در این نوشیدنی خوش عطر و طعم به مقدار ای است که مصرف بیش از مقدار آن می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد. توجه داشته باشید، لاکتوز موجود در شیر هم برای افراد دارای حساسیت به لاکتوز مشکل آفرین خواهد بود. بدیهی است این مسائل از مصرف زیاده از حد چای کرک ناشی می شوند.

چای کرک برای چی خوبه؟

از مهم ترین خواص چای کرک می توان موارد زیر را برشمرد:

  • کاهش التهاب
  • بهبود سیستم قلبی و عروقی
  • یاری به بهبود حافظه
  • آرامش اعصاب و روان
  • بهبود افسردگی
  • کاهش اضطراب
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان
  • مقابله با بیماری های عفونی
  • بهبود روند چربی سوزی و یاری به کاهش وزن (در صورت استفاده نکردن از شکر و شیر پر چرب)

فوت و فن های خوشمزه شدن چای کرک

طرز تهیه چای کرک با پودر آماده چگونه است؟

برای طرز تهیه چای کرک فوری شما می توانید پودر آماده چای کرک را خریداری نموده و درست مانند قهوه فوری در مقداری آب جوش بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه پودر چای کرک عربی چگونه است؟

برای تهیه پودر چای کرک عربی کافی است 2 قاشق غذاخوری چای سیاه (ترجیحا کله مورچه ای)، 3 قاشق غذاخوری شیر خشک، 3 قاشق غذاخوری شکر، 1 عدد چوب دارچین، 3 عدد هل سبز و مقداری زعفران را در آسیاب بریزید و کاملا پودر کنید. شما می توانید به مقدار یک قاشق از این ترکیب به دست آمده را در یک لیوان آب داغ بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه چای کرک با شیر ابوقوس چگونه است؟

طرز تهیه چای کرک با شیر ابوقوس هم عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم. با این تفاوت که شیر ابوقوس یک فرآورده غلیظ و تبخیر شده است که از ترکیب شیر گاو با هل تهیه می گردد. در نتیجه، برای درست کردن این دمنوش باید چای کرک را با آب خالی بدون هل درست نموده و مقداری شیر ابوقوس را جایگزین شیر معمولی و هل کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 آذر 1403 بروزرسانی: 14 آذر 1403 گردآورنده: spikenews.ir شناسه مطلب: 1826

به "2 طرز تهیه چای کرک ، طبع، خواص و مضرات چای کرک چیه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه چای کرک ، طبع، خواص و مضرات چای کرک چیه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید