طرز تهیه اشکنه سیب زمینی و نکاتی برای طبخ آن

به گزارش اخبار مشروح، اشکنه یکی از غذاهای محلی کشورمان است و به روش های متفاوتی طبخ می گردد. در این مطلب قصد داریم اشکنه سیب زمینی که یکی از انواع خوشمزه این غذاست را معرفی کنیم. همچنین با طرز تهیه اشکنه آلبالو و اشکنه رب انار نیز آشنا خواهید شد.

طرز تهیه اشکنه سیب زمینی و نکاتی برای طبخ آن

خبرنگاران | سرویس آشپزی - علاوه بر وعده اصلی غذا، از به عنوان عصرانه نیز می توان استفاده کرد. در این مطلب طرز تهیه سه طعم مختلف آن را توضیح داده ایم. ابتدا با اشکنه سیب زمینی آغاز می کنیم و سپس با روش پخت اشکنه آلبالو و اشکنه با رب انار نیز آشنا خواهید شد.

طرز تهیه اشکنه سیب زمینی

مواد مورد نیاز برای تهیه این غذا عبارتند از:

مواد لازم
پیاز متوسط1 عدد
سیب زمینی متوسط2 عدد
شنبلیله1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ4 عدد
آرد1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و روغنبه میزان لازم

چند نکته:

  • حتما از آرد گندم بهره ببرید.
  • از شنبلیله خشک برای تهیه این غذا استفاده نمایید.
  • در صورت تمایل می توانید از 2 عدد پیاز نیز بهره ببرید.

روش پخت اشکنه سیب زمینی

  1. پوست سیب زمینی ها را بگیرید و نگینی خرد کنید.
  2. پیازها را نگینی خرد کنید و سپس آنها را در یک قابلمه کاملا سرخ نمایید.
  3. اکنون زردچوبه و آرد را نیز به پیاز اضافه کنید.
  4. سیب زمینی های نگینی خرد شده را نیز به مابقی مواد اضافه کنید تا کمی تفت داده گردد. اگر سیب زمینی را تفت ندهید، هنگام جوشیدن در غذا تکه تکه می گردد.
  5. حال شنبلیلههای خشک را نیز اضافه کنید و خیلی کم تفت دهید.
  6. 3 الی 4 لیوان آب به مواد اضافه نموده و اجازه دهید تا سیب زمینی ها بپزند.
  7. تخم مرغ ها را در ظرف دیگری بشکنید و با فلفل، نمک و مقداری از مایه اشکنه کاملا بهم بزنید تا یک دست گردد.
  8. اکنون تخم مرغ ها را به اشکنه اضافه کنید و هم بزنید تا تخم مرغ ها بسته شوند.

نکته:

  • در صورتی که تخم مرغ ها را مستقیم در اشکنه بشکنید، یکجا بسته می شوند؛ بنابراین اگر دوست دارید زرده و سفیده تخم مرغ با هم مخلوط گردد حتما جداگانه در ظرف دیگری اینکار را انجام دهید.

  • اگر تمایل ندارید تخم مرغ ها را مستقیما در اشکنه سیب زمینی بریزید، می توانید آن ها را آب پز کنید، سپس پوست بگیرید و در آخر به غذا اضافه کنید.

به همین سادگی و در زمانی بسیار اندک اشکنه شما آماده شده است و می توانید آن را سرو نمایید. برای تهیه اشکنه ساده فقط کافی است سیب زمینی را از مواد اولیه حذف کنید و مابقی مراحل را به همان ترتیب یاد شده انجام دهید.

طرز تهیه اشکنه آلبالو

مواد لازم برای تهیه این نوع اشکنه به توضیح زیر است.

مواد لازم
پیاز متوسط1 عدد
تخم مرغ4 عدد
آلبالو500 گرم
شنبلیله1 قاشق غذاخوری
آرد1 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
فلفلبه میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روغنبه میزان لازم

روش پخت اشکنه آلبالو

  1. ابتدا باید هسته آلبالوها را جدا کنید.
  2. تمام مراحل همانند اشکنه سیب زمینی است، اما سیب زمینی را حذف نمایید.

  3. نزدیک آماده شدن اشکنه که رسید، آلبالو ها را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا بپزند.

اشکنه آلبالو آماده شده است و می توانید آن را سرو کنید. در صورت تمایل می توانید کمی شکر نیز به غذا اضافه کنید تا طعم ترشی آن متعادل گردد.

طرز تهیه اشکنه رب انار

مواد لازم و روش پخت اشکنه با رب انار

مواد مورد نیاز برای تهیه این نوع اشکنه، مشابه اشکنه سیب زمینی است با این تفاوت که در آن سیب زمینی نمی ریزیم. در آخر کار کمی رب انار یا آب انار به این غذا اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا یکی دو جوش بزند، سپس همانطور که گفته شد تخم مرغ ها در ظرف دیگری بشکنید و کاملا بهم بزنید. در ادامه تخم مرغ ها را به اشکنه اضافه نموده و صبر کنید تا سفت گردد. اگر طعم ترشی غذا زیاد شد، می توانید مقدار اندکی شکر به آن اضافه کنید تا ترشی زیاد غذا گرفته گردد.

دو پیشنهاد خوشمزه در خصوص پخت اشکنه

اشکنه با گوجه سبز (آلوچه): اگر طعم ترش را دوست دارید، می توانید این غذا را با گوجه سبز یا آلوچه نیز آماده کنید. برای این منظور به 500 گرم گوجه سبز نیاز دارید. ابتدا اشکنه ساده را آماده کنید و پیش از آنکه تخم مرغ ها را اضافه نمایید، گوجه سبز ها را که هسته آن ها را جدا کرد ه اید به غذا اضافه کنید. پس از آنکه گوجه سبز ها پخته شدند، تخم مرغ ها را به غذا بیفزایید. اشکنه گوجه سبز بسیار ترش است، از اینرو توصیه می گردد مقداری شکر به غذا اضافه کنید تا طعم آن متعادل گردد.

اشکنه با کشک یا سرکه: بعد از پخت اشکنه ساده یا اشکنه سیب زمینی برای طعم دادن به آن می توانید مقداری سرکه نیز به آن اضافه کنید و اجازه دهید یک جوش با سرکه بخورد تا تخم مرغ ها ترشی سرکه را به خود جذب نمایند. یا می توانید به جای سرکه مقدار کمی کشک به غذا بیفزایید؛ به این صورت که قبل از اضافه کردن تخم مرغ های آب پز شده، مقداری کشک اضافه کنید و بعد از آنکه غذا یکی دو جوش زد، تخم مرغ ها را اضافه نمایید.

منبع: setare.com
انتشار: 2 اسفند 1399 بروزرسانی: 2 اسفند 1399 گردآورنده: spikenews.ir شناسه مطلب: 900

به "طرز تهیه اشکنه سیب زمینی و نکاتی برای طبخ آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اشکنه سیب زمینی و نکاتی برای طبخ آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید