خواص گوشت شتر در طب سنتی
به گزارش اخبار مشروح، گوشت شتر مزه ای شیرین و طبع گرم دارد. پیشگیری از زایمان زودرس، تسکین دردهای روماتیسمی، افزایش استقامت، قوای جسمانی و جنسی از خواص گوشت شتر است.
گوشت شتر از ارزش غذایی و خواص دارویی و درمانی بسکمک برخوردار است و در روایات دینیما به مصرف آن بسیار توصیه شده است. در روایاتی از حضرت رسول(ص) آمدهاست که گوشت شتر را بخورید حتی سالی یکبار و در جایی دیگر فرموده اند، گوشت شترانسان را صبور می نماید . با این وجود استفاده از گوشت شتر به دلیل رنگ تیره(زرشکی مایل به سیاه) و مزه اش، چندان مورد توجه نبوده و در بین مردم کشور ماچندان رایج نمی باشد.
گوشت شتر به دلیل داشتن مقدار زیادی کلسیم و فسفر برای کسانیکه استخوان درد یا درد مفاصل دارند، فوق العاده مفید میباشد و متخصصان طب سنتی مصرفآن را هر چند وقت یک بار به افراد بالای 60 سال توصیه می کنند . در ادامه این مطلب برخی ازمهمترین خواص گوشت شتر در طب سنتی و فواید مصرف آن گردآوری شده است. با ما همراهباشید.
معرفی گوشت شتر
گوشت شتر از لحاظ شکل ظاهری شبیه گوشت گوساله و گوسفند است،البته رنگ آن کمی تیره تر و مزه آن شیرین میباشد. گوشت شتر نسبت به گوشت گاو وگوسفند دیرپز تر بوده، البته در صورتی که از گوشت شتر جوان استفاده شود، این مشکلکمتر دیده میشود.
همچنین یکی از مهمترین خواص گوشت شتر در مقایسه بادیگر گوشت ها، فقدان مواد هورمونی و آنتی بیوتیک در آن است، چرا که این حیوان درطبیعت به صورت آزاد و به دور از پرورش دامی رشد می کند .
خواص گوشت شتر (طبیعت و خواص درمانی)
گوشت شتر دارای طبیعت گرم و خشک است. از گوشت شتر برای درمان بسکمک ازبیماری ها استفاده شده و در طب سنتی کاربردهای فراوان دارد. برخی از خواص درمانیگوشت شتر به طور خلاصه عبارتند از:
- گوشت شتر باعث تقویت قوای بدن شده و استقامت بدن را به دلیلمیزان بالای کالری موجود در آن افزایش میدهد.
- مصرف گوشت شتر در تقویت نیروی جنسی موثر است.
- گوشت شتر برای ورزشکاران، بچه ها در حال رشد و زنان باردار بسیار مفیداست. مصرف گوشت شتر در دوران بارداری از زایمان زودرس پیشگیری میکند.
- میزان چربی و کلسترول گوشت شتر پایین است و از این رو برای مبتلایان بهچربی خون و بیماری های قلبی عروقی مفید میباشد.
- از خواص گوشت شتر کمک به درمان بیماری هایی نظیر سیاتیک، سکتهمغزی، عفونت و درد شانه است.
- استفاده از گوشت شتر برای سالمندان بسیار مفید بوده، به حفظ و سلامتعضلات آنها کمک شایانی میکند.
- گوشت شتر سرشار از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های گروه ب بوده واز همین رو برای تقویت اعصاب مفید است.
- به دلیل پ هاش متفاوت گوشت شتر با سایر گوشتها، یکی از خواص گوشت شتراستفاده مناسب از آن جهت تهیه گوشتهای فرآوری شده میباشد.
- از قلم و کوهان شتر در طب سنتی برای درمان درد روماتیسم، درد پا و دردکمر استفاده میشود.
ارزش غذایی گوشت شتر
گوشتشتر منبع بسیار خوبی از مواد مقوی و مغذیاست و از جهت مواد موثر موجود در آن باگوشتسایردام های اهلی تفاوتهایی دارد. گوشت شتر در مقایسه با گوشتگاو از میزان پروتئین و چربیکمتری برخوردار است و در مقایسه با سایرگوشت های دیگر حاوی سدیم بیشترو پتاسیم کمتری است. مقدارویتامینهای گروهبوبرخی عناصر معدنی نظیر فسفر و کلسیم در آن بسیار زیاد است. جالب است بدانید کهنسبت آهن و روی موجود در این گوشت، کمتر ازسایر گوشتهااست و نسبت کلسیم اینگوشتدر عضلات ران آن زیادتر میباشد.
جدول ارزش عذایی و خواص گوشت شتر
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم (درصد) |
اسید چرب | 0/23 |
کلسترول | 61 |
کلسیم | 0/62 |
فسفر | 0/56 |
منیزیم | 23/6 |
سدیم | 70 |
روی | 3/9 |
آهن | 7/1 |
مس | 2/1 |
ویتامین ب 2 | 0/18 |
ویتامین ب6 | 0/25 |
ویتامین ای | 0/70 |
مضرات گوشت شتر (موارد احتیاطی و منع مصرف)
- کوهان شتر سرشار از چربی خالص است. بنابراین زیاده روی در مصرف آن برایتمام افراد خصوصا افراد با چربی خون بالا بسیار مضر میباشد.
- به دلیل اینکه گوشت شتر در بسکمک مناطق به طور عمده و اصطلاحا فله ایعرضه میشود، بنابراین لزوم اگاهی از سلامت و بهداشت آن ضروری است.بنابراین توصیهمیشود، هنگام تهیه آن دقت کنید که ظاهر گوشت لزج، چسبنده و مترشح نباشد و عضلات سفتو قوام طبیعی داشته باشند .
گروه سلامت خبرنگاران
منبع: setare.com