افتادگی رحم چیست؟
به گزارش اخبار مشروح، افتادگی رحم عبارت است از پایین آمدن رحم در امتداد کانال واژینال (مهبل) و در خانم هایی که چندین بار زایمان نموده اند و ضعف عضلات و سایر بافت های دستگاه تناسلی دارند دیده می گردد.
افتادگی رحم چیست؟
نویسنده:پروانه اختیاری
افتادگی رحم عبارت است از پایین آمدن رحم در امتداد کانال واژینال (مهبل) و در خانم هایی که چندین بار زایمان نموده اند و ضعف عضلات و سایر بافت های دستگاه تناسلی دارند دیده می گردد.
افتادگی رحم علاوه بر خانم هایی که چند بار زایمان داشته اند ، خانم های چاق و یا کسانی را که سرفه های مزمن می نمایند گرفتار می سازد. البته این بیماری ممکن است در دختران هم ایجاد گردد.
افتادگی انواع مختلف دارند و به خفیف ، میانه و شدید دسته بندی می گردد . در نوع خفیف بیماری فرد ناراحتی چندانی احساس نمی نماید. در نوع میانه آن ، خانم احساس بیرون افتادن چیزی از درون واژن و یا فشار و سنگینی در واژن می نماید.
هم چنین کمردرد و درد شکم ناشی از پایین آمدن اجزای داخل شکم که به نحوی با رحم در ارتباط اند وجود دارد.
در نوع شدید بیماری ، علایم شدید می گردد و تمام جسم رحم به طرف بیرون حالت برجستگی پیدا می نماید. در این حالت رحم به دلیل تماس با ران ها ولباس زیر تغییر حالت داده و گاهی هم زحمی می گردد. علاوه بر آن احتمال هجوم میکروب ها و ایجاد عفونت وجود دارد.
بروز بیماری قبل از سن یائسگی با علایم دیگری هم چون ترشح زیاد و خونریزی های نامنظم واژینال همراه است . احتمال ایجاد عفونت ، تجمع ادرار و بی اختیاری ادرار وجود دارد. گاهی اشکال در اجابت مزاج هم دیده می گردد.
این بیماری برای فرد بسیار ناراحت نماینده است و در موارد پیشرفته موجب بروزمشکلات روحی ـ روانی در فرد می گردد.
درمان
درمان این بیماری بسته به نوع و شدت آن و هم سن فرد مبتلا متغیر است . تشخیص نوع آن به وسیله متخصص صورت می گیرد و درمان با توجه به موارد ذکر شده و این که خانم تمایل به بچه دار شدن دارد یا خیر ، فرق دارد .چند توصیه مفید
ـ مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم و ویتامین د در جلوگیری از بروز این حالت مؤثر است .ـ روزی 3 مرتبه و هر بار 50 بار رحم خود را به داخل منقبض نموده و رها کنید.
ـ از زایمان های سخت واژینال خودداری گردد.
ـ هورمون درمانی تقریباً یک سال قبل از یائسگی آغاز گردد. این شیوه موجب افزایش قدرت عضلات و بافت دستگاه تناسلی می گردد.
ـ علایم را جدی گرفته و از مراجعه به متخصص کوتاهی نکنید.
نکته مفید :
بابونه به کاهش آلرژی و التهاب یاری می نماید. البته مصرف آن در دوران بارداری ممنوع است . مگر زیر نظر پزشک .منبع:نشریه تغذیه وسلامتی،شماره 80.
/ج
منبع: راسخون