برطرف احتیاج حمل و نقل شهری با طراحی یک سامانه بومی
به گزارش اخبار مشروح، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، علیرضا بداغی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان به معرفی محصولات این شرکت در حوزه صنایع ریلی و حمل و نقل پرداخت و گفت: این مجموعه دارای دو محصول دانش بنیان است که محصول اول سامانه اطلاع رسانی مسافران یا PIS نخستین محصول دانش بنیان این شرکت به شمار می رود.این محصول دانش بنیان به صورت اختصاصی در مترو جهت اطلاع رسانی مسافران، اعلام ایستگاه، پخش فیلم های تبلیغاتی و... مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد؛ البته این محصول خود زیرمجموعه ای از زیرسیستم های نرم افزاری و سخت افزاری قرار می گیرد.
وی با بیان این که تمامی سامانه ها و زیرسیستم های مورد استفاده در این سامانه، با استفاده از دانش و فناوری بومی فراوری شده اند، ادامه داد: این سامانه، هم اکنون در ناوگان ریلی کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
این فعال فناور، با اشاره به مهم ترین ویژگی محصول داخلی سازی شده برای تیم های بهره برداری ناوگان ریلی، عنوان نمود: از مزیت های استفاده از این سامانه بومی می توان به کاهش هزینه های تعمیرات و نگهداری، گارانتی و خدمات پس از فروش بلند مدت، سازگاری با احتیاجهای تیم های بهره برداری در کنار توسعه پذیری و شخصی سازی بسته به احتیاج تیم های بهره برداری اشاره نمود.
بداغی، با اشاره به قیمت پایین تر محصول داخلی نسبت به نمونه های وارداتی، عنوان نمود: بهره برداری از این محصول دانش بنیان در بعضی از زیرسیستم ها هزینه ها را تا بیش از 60درصد نسبت به استفاده از نمونه وارداتی کاهش می دهد.
محصولی برای توسعه خدمات نرم افزاری
این فعال حوزه فناوری، از مینی کامپیوترهایی که احتیاجهای توسعه دهندگان نرم افزار و سخت افزارهای صنعتی را پوشش می دهند به عنوان محصول دوم دانش بنیان این مجموعه یاد کرد و بیان نمود: این مینی کامپیوترها بر اساس قدرت های پردازشی و رابط های سخت افزاری متنوع می تواند احتیاج بازار داخل را در پروژه های مختلف حوزه الکترونیک برطرف نموده و وابستگی بخش گسترده ای از شرکت های توسعه دهنده سخت افزار، نرم افزار و شتاب دهنده های حوزه کسب و کارهای دیجیتال را به بازار خارج، کاهش دهد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان مدار طراح آراد، ضمن اشاره به این موضوع که محصولات دانش بنیان این شرکت نمونه داخلی ندارند عنوان نمود: این محصولات با عمکرد مشابه و حتی بهینه تر نسبت به نمونه های خارجی، دارای کیفیت و فناوری بالاتر و معماری خاص و بومی سازی شده می باشد.
بداغی، بعلاوه به مزایای قیمتی این دو محصول اشاره نمود و گفت: این محصولات علیرغم کیفیت بالاتر، از قیمت بسیار کمتر نسبت به نمونه های خارجی برخوردار بوده که موجب شده توجه شرکت های داخلی در حوزه ریلی و حمل و نقل به این محصولات، بیش از پیش افزایش پیدا کند.
این فعال فناور، اشتغال ایجاد شده برای فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور و جلوگیری از مهاجرت نخبگان کشور را بعنوان یک افتخار سازمانی در شرکت خود معرفی کرد و ادامه داد: با توجه به ذنجیره تامین ایجاد شده برای ساخت قاب، بدنه، مونتاژ و توزیع کالا، اشتغال ایجاد شده غیرمستقیم نیز یکی دیگر از نتایج فراوری محصولات یاد شده است.
بداغی، با تاکید بر این که شکل گیری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نقش قابل توجهی در ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان داشته است گفت: طی سالهای گذشته نگرش به شرکت های دانش بنیان بسیار تغییر یافته و توسعه خدمات معاونت علمی و فناوری نیز سبب شده تا بخش زیادی از مسائل این شرکت ها و تیم های تحقیقاتی کاهش یابد.
وی گفت: با توجه به سطح فناوری بالای استفاده شده در این شرکت ها خصوصاً شرکت های مبتنی بر سخت افزار و تجهیزات الکترونیک، احتیاج است تا محدودیت ها و مسائل حوزه واردات مستقیم کالا و تجهیزات خام برای این دسته از شرکت ها هرچه سریع تر برطرف گردد تا به علت وجود محدودیت ها در این بخش، شرکتها مجبور به تاسیس شرکت های واسط در خارج از کشور نشوند.
منبع: خبرگزاری مهر