دست های پشت پرده، حذف کنکور را به حاشیه کشاندند ، خالی ماندن 700 هزار ظرفیت رشته های بدون آزمون
به گزارش اخبار مشروح، تا زمانی که دست های پشت پرده قدرت دارند پرونده حذف کنکور به نتیجه نمی رسد و داوطلبان پذیرش در دانشگاه ها با رشته های بدون کنکور بازی داده می شوند.
گروه دانشگاه خبرنگاران، محیامعصومی - درس می خواند و می خواند و می خواند تا مطابق میل پدر و مادر و احتمالا علاقه اش دکتر و مهندس گردد. به کتاب های درسی، یاری آموزشی و کلاس های خارج از ساعت مدرسه پناه می برد به امید آنکه از بقیه پیش تر باشد. اما چرا؟ چرا یک دختر یا پسر نوجوان در این برهه از زندگی اش باید انقدر دغدغه درس و آینده اش را داشته باشد؟ جواب این سوال تنها یک چیز است، کنکور!
تنها کنکور است که نوجوانان و جوانان کشور را از سنین کم دغدغه مند می نماید، کنکوری که گاه خواب از چشم خانواده های نگران می برد. مدت هاست که مسئولان کشور برای حذف کنکور برنامه ریزی می نمایند و وعده و وعید می دهند به گونه ای که تا خبری تازه از حذف کنکور به میان می آید پدران و مادران ما به اتفاق معتقدند از زمان آن ها چنین حرفی مطرح می گردد و هنوز به سن بچه های آن ها هم قد نداده است.
قدرت ها حذف کنکور را به حاشیه می برند
علیرغم آنکه مسئولان شرایط و دلایل زیادی را برای عدم حذف کنکور سراسری تا این زمان بهانه می نمایند، اما همگان به خوبی واقفند که در یک برنامه جامع و دقیق این امر میسر می گردد مگر آنکه عده ای مخالف این موضوع بوده و قدرت داشته باشند، در غیراینصورت چه زمانی بهتر از سال جاری که شیوع کرونا تمام برنامه ها را نسبت به هر سال رنگ و بوی دیگر بخشید.
البته آن موقع که مسئله تعویق یا لغو برگزاری کنکور سراسری به دلیل خطرات ناشی از کرونا به میان آمد زمزمه های حذف کنکور و پذیرش براساس سوابق تحصیلی شنیده شد، اما مانند همواره، قدرت ها زمزمه ها را بی سرو صدا خاتمه بخشیدند. طرح مسئله حذف کنکور مانند نسیمی است که می آید و به یکباره هم محو می گردد به گونه ای که تنها در ذهن است.
بار ها از مسئولان مختلف، البته آنان که دیگر سمت و مسئولیتی در دولت ندارند، درباره مافیای کنکور شنیده ایم که این قدرت ها عوامل اصلی پابرجایی کنکور هستند، اما متاسفانه آنچه شواهد و اقدامات نشان می دهد این مافیا آنقدر قدرت گرفته اند که دیگر هیچکسی جلودار آن ها نیست و توان مقابله با آن ها را ندارد.
کار و کاسبی هایی که با کنکور رونق گرفته اند
موسسات برگزاری کلاس های کنکور، مجریان آزمون های آزمایشی، معلمان خصوصی، بعضی مدارس غیردولتی و ... از جمله مواردی هستند که هر کدام به نوعی می توانند در گروه این مافیا قرار بگیرند که برای منافع خود حاضر به لغو کنکور نیستند. طبیعی است که اگر کنکوری نباشد دانش آموزان برای رفتن به کلاس های کنکور، مطالعه کتاب های تست و یاری آموزشی، پرداخت شهریه های سنگین مدارس خاص و معلمان خصوصی برای قبولی در کنکور و ... انگیزه و رغبتی ندارند و اینگونه کار و کاسبی آن ها از رونق می افتد.
بازی دادن جوانان با رشته های بدون کنکور
البته موضوع حذف کنکور با به جریان انداختن ماجرای رشته های بدون کنکور دانشگاه ها، تاجایی برای مسئولان حل شده است. درواقع گردانندگان این جریان، نسل جوان و به نوعی خود را به بازی گرفته اند که بگویند بدون کنکور هم می توان به دانشگاه راه پیدا کرد و دیگر کنکور مسئله نیست.
طبق گفته منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، که مافیای کنکور را همانند دیگر نکات منفی آموزش عالی نمی پذیرد، سال جاری رشته های بدون کنکور دانشگاه ها می توانند تا 912 هزار نفر را پذیرا باشند درواقع 20 درصد دوره های روزانه، 45 درصد دوره های شبانه یا نوبت دوم و بالای 98 درصد ظرفیت دانشگاه های غیردولتی و دانشگاه آزاد به صورت بدون کنکور دانشجو پذیرش می گردد، اما طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور در بازه زمانی در نظرگرفته شده پذیرش در این دوره ها تا به امروز تنها 104 هزار و 213 داوطلب ثبت نام کردند و مهلت ثبت نام تا هفتم مهرماه ادامه دارد.
بنابراین چرا متقاضیان ورود به دانشگاه از این فرصت استفاده نمی نمایند و چرا هرساله ظرفیت پذیرش در این دوره ها تا حد زیادی خالی می ماند؟ مگر نه اینکه همه یکصدا موافق حذف کنکور هستند پس چرا میل و رغبتی نسبت به پذیرش در دوره های بدون آزمون نیست و همچنان از کنکور استقبال می گردد حتی در این دوره که خطر کرونا داوطلبان را تهدید می کرد؟ لذا سری به دفترچه انتخاب رشته دوره های بدون آزمون زدیم آیا شما تا به امروز به دفترچه انتخاب رشته اینگونه پذیرش ها نگاهی انداخته اید؟
دانشگاه ها و رشته های مهم جایی در بدون آزمون ها ندارند
آنان که به فکر تحصیل در رشته های بدون کنکور دانشگاه ها می افتند از همین ابتدا باید بدانند که فهرست رشته ها هیچ جذابیتی ندارد و باید دور رشته های تاپ و تاحد امکان دانشگاه های با اصل و نسب را خط بکشند. بعنوان مثال در فهرست دانشگاه ها، خبری از دانشگاه های تاپ کشور که از قضا اکثرا در تهران متمرکز شده اند نیست و اگر نامی از شریف و تهران می بینید مختص پردیس های آن ها است که در حالت عادی هم قشر متوسط جامعه کمتر به سراغشان می فرایند.
نگاهی ساده به دفترچه رشته های براساس سوابق تحصیلی گویای آن است که مافیای کنکور کار خود را خوب بلدند و آنقدر می دانند که چطور همه شرایط را به نفع خود تغییر دهند، چون درحال حاضر اگر حرفی از حذف کنکور زده گردد مسئولان انگشت اشاره شان را به سمت رشته های براساس سوابق تحصیلی نشانه می گیرند درصورتی که این رشته ها چنگی به دل نمی زنند و با این کار مسئولان تنها می خواهند بار مسئولیت حذف کنکور را از روی شانه شان بردارند.
منبع: خبرگزاری دانشجو