قیمت خانه تا 50درصد قابل کاهش است؟ ، زورآزمایی وام خرید و قیمت مسکن در پایتخت

به گزارش اخبار مشروح، وزارت راه و شهرسازی به دنبال افزایش تسهیلات ساخت مسکن است تا بتواند بازار مسکن را از رکود فعلی خارج کند. رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران می گوید با اینکه تأمین اقتصادی سازندگان و خریداران در خروج این بازار از رکود تأثیر دارد، اما باید به تأثیر اقداماتی که هزینه های ساخت را کاهش می دهند نیز توجه کرد.

قیمت خانه تا 50درصد قابل کاهش است؟ ، زورآزمایی وام خرید و قیمت مسکن در پایتخت

جهت دریافت خدمات قیمت درب ضد سرقت فلزی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان ارائه دهنده بهترین درب ضد سرقت ایرانی و خارجی میباشد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا پلاس، در حال حاضر بیشترین وام ساخت مسکن مربوط به سازندگان حرفه ای است که در شهر تهران با استفاده از تکنولوژی جدید و کاهش مصرف انرژی، اقدام به ساخت واحدهای مسکونی نمایند. سقف این تسهیلات برای هر واحد، 250 میلیون تومان و نرخ سود سالانه آن 18 درصد است.

این میزان تسهیلات در حالی ارائه می گردد که بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران از شاخص قیمت نهاده های ساختمانی مسکونی شهر تهران این شاخص در زمستان 1398 نسبت به پاییز، 8.4 درصد افزایش یافته است. شاخص قیمت گروه آهن آلات، میلگرد، پروفیل در و پنجره و نرده با 34.7 درصد افزایش نسبت به پاییز بیشترین تأثیر در رشد شاخص قیمت نهاده های ساختمانی را داشته است. بعد از آن نیز گروه چوب با 7.6 و گروه تأسیسات مکانیکی و انواع عایق حرارتی با 13.6 درصد افزایش قیمت نسبت به پاییز 1398 بیشترین تأثیر را در قیمت نهاده های ساختمانی داشته اند.

شاخص قیمت در دو گروه سیمان، شن و ماسه و شیشه در زمستان 1398 نسبت به پاییز بدون تغییر بوده است. با این حال قیمت اقلام این دو گروه نسبت به زمستان 1397 به ترتیب 33.6 و 11.3 درصد افزایش یافته است. بیشترین تغییر در قیمت نهاده های ساختمانی در زمستان 1398 نسبت به سال گذشته، مربوط به گروه بلوک سفال و آجر با 41.5 درصد افزایش و گروه آهن آلات، میلگرد، پروفیل در و پنجره و نرده با 39.4 درصد افزایش بوده است.

  • عقب نشینی سازندگان از بازار مسکن

همزمان با این تغییرات قیمتی در نهاده های ساختمانی، شاهد عقب نشینی سازندگان در بازار مسکن و ساختمان هستیم. در نخستین ماه امسال، 2468 مجوز ساخت در شهر تهران صادر شده که با کاهش 54 درصدی نسبت به اسفند 1398 روبرو بوده است.

افزایش قیمت نهاده های ساختمانی و کاهش مجوزهای ساخت که به معنای کاهش عرضه مسکن نوساز در ماه های آینده است، در حالی بازار مسکن را تحت تأثیر خود قرار داده که در فروردین ماه، 41.5 درصد از خانه های معامله شده در سطح شهر تهران، واحدهای کمتر از پنج سال ساخت بودند.

در واقع بیش از 40 درصد تقاضای خرید مسکن در شهر تهران معطوف به خانه های نوساز است و باید دید با افزایش قیمت نهاده های ساختمانی از یک سو و از سوی دیگر، کاهش صدور مجوز ساخت که به معنای کاهش عرضه مسکن نوساز در ماه های آینده خواهد بود، شرایط رکودی بازار مسکن پایتخت را به کدام سو خواهد برد.

  • وام مسکن؛ تأمین اقتصادی سازندگان یا افزایش قدرت خریداران؟

وزارت راه و شهرسازی برای حل این موضوع به دنبال افزایش تسهیلات ساخت مسکن است. محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی پیش از این درباره تمرکز بر افزایش وام ساخت مسکن برای افزایش فراوری، خبر داده بود. وی با اشاره به مصوبه شورای پول و اعتبار گفت: بانک ها می توانند تا 80 درصد مبلغ ساخت یک واحد مسکونی تسهیلات ارائه دهند و منعی در این زمینه وجود ندارد. مشکل این تسهیلات مبلغ بازپرداخت اقساط است. در حال کار روی این مسئله هستیم و باید ببینیم برای مبلغ اقساط چه کاری می توان انجام داد.

ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران نیز دو راه چاره خروج بازار مسکن از رکود را تأمین اقتصادی سازندگان و افزایش قدرت خرید متقاضایان دانست و به ایرناپلاس گفت: این موارد به تنهایی نمی توانند شرایط بازار مسکن را بهبود دهند چرا که با وجود گسترش طرح های تسهیلاتی، همچنان گروهی هستند که توان بازپرداخت این وام ها را نخواهند داشت.

  • قیمت خانه تا 50 درصد قابل کاهش است

وی در ادامه گفت: روش های مختلفی برای خروج بازار مسکن از رکود وجود دارد که در درجه اول باید به کاهش هزینه ها اشاره نمود. حذف قیمت زمین تا حد قابل توجهی قیمت تمام شده مسکن را کاهش می دهد. در حال حاضر خرید یک واحد مسکونی با متراژ مفید 70 متری در تهران به طور میانگین حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه دارد که با حذف قیمت زمین می توان رقم را به نصف کاهش داد.

رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران کنترل قیمت مصالح را عامل دیگر خروج بازار مسکن از رکود دانست و اضافه نمود: در کنار مدیریت قیمت مصالح ساختمانی، می توان معافیت ها و تشویق هایی را در دو بخش اقتصادیات ها و نیز عوارض شهری برای سازندگان در نظر گرفت تا بخشی از هزینه های ساخت مسکن کاهش یابد و اقشار مختلف بتوانند دسترسی به مسکن ارزان قیمت داشته باشند.

رهبر درباره تسهیلات خرید مسکن گفت: تسهیلاتی که با سود کم و بازپرداخت پلکانی برای خرید مسکن اختصاص پیدا کند، می تواند به خانه دار شدن گروه های کم درآمد یاری کند.

  • زورآزمایی وام خرید و قیمت مسکن در پایتخت

آنالیز ایرناپلاس از انواع وام های خرید مسکن نشان می دهد در حال حاضر ارزش بیشترین وام خرید مسکن در دسترس، 200 میلیون تومان است که به زوجینی که اوراق مسکن خریداری نموده اند، پرداخت می گردد. در شرایط کنونی مبلغ این وام به طور میانگین حدود 13 متر از یک واحد مسکونی در شهر تهران را پوشش می دهد.

بر اساس گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در فروردین 1399 میانگین قیمت یک متر مربع واحد مسکونی با افزایش 38.7 درصدی نسبت به فروردین سال گذشته به 15 میلیون و 300 هزار تومان رسیده است. البته شرایط رکودی موجب شده قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در فروردین امسال نسبت به اسفند 1398 کاهش 2.1 درصدی را تجربه کند.

منطقه 5 با سهم 15.5 درصدی از کل معاملات مسکن شهر تهران در فروردین ماه، پرطرفدارترین منطقه تهران برای خرید و فروش خانه است. میانگین قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در این منطقه 18 میلیون و 800 هزار تومان است و قدرت خرید بیشترین سقف وام مسکن در این منطقه، به حدود 11 متر می رسد.

این وام در منطقه یک شهرداری تهران که با میانگین 31 میلیون و 100 هزار تومان برای هر متر مربع، رکورد گران ترین خانه های پایتخت را دارد، هزینه حدود 6 متر از یک واحد مسکونی را پوشش می دهد. با این حال، وام 200 میلیون تومانی خرید مسکن در منطقه 18 تهران معادل حدود 27 متر مربع از یک واحد مسکونی است. منطقه 18 با میانگین قیمت هفت میلیون و 400 هزار تومانی برای هر متر مربع واحد مسکونی، ارزان ترین خانه های پایتخت را در خود جای داده است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 1 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: spikenews.ir شناسه مطلب: 418

به "قیمت خانه تا 50درصد قابل کاهش است؟ ، زورآزمایی وام خرید و قیمت مسکن در پایتخت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قیمت خانه تا 50درصد قابل کاهش است؟ ، زورآزمایی وام خرید و قیمت مسکن در پایتخت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید