شیوه های رایج کلاهبرداری را بشناسید
به گزارش اخبار مشروح، کلاهبرداری را اگر نگردد از بین برد، می گردد خود را در برابر آن واکسینه کرد. راهش هم این است که شگردهای کلاهبرداری را بدانیم و با کسانی که این شگردها را به کار می گیرند وارد معامله نشویم یا احتیاط های لازم را در تمام معاملات رعایت کنیم.
انواع کلاهبرداری مجازی
در ادامه این مطلب، با رایج ترین شیوه های کلاهبرداری در اینترنت آشنا خواهید شد:
1 - دریافت بیعانه
رایج ترین شیوه کلاهبرداری در فضای مجازی مربوط به بخشی است که افراد برای خرید یک جنس خاص، تصمیم می گیرند بیعانه پرداخت نمایند. آن هم بدون این که کالا را دیده یا سالم بودنش را تست نموده باشند.
در این موارد ممکن است فروشنده از افراد مختلف بیعانه بگیرد و بعد از دریافت پولی که مدنظرش است، گوشی تلفنش را خاموش کند.
2 - جعل اطلاعات
فروشنده اطلاعات بانکی فرد دیگری را جعل می نماید و از آن طریق دست به کلاهبرداری می زند. شاید ماجرای مردی که با این شیوه، آبگرمکنی که اصلا وجود نداشت را به چندین و چند نفر فروخته بود، شنیده باشید.
شیوه کار کلاهبردار این پرونده به این شکل بود که او تصمیم می گرفت وسیله ای را برای خود به قیمت 300 هزار تومان بخرد. شماره کارت فروشنده و مشخصاتش را می گرفت. از آن طرف یک کالا با همین قیمت برای فروش قرار می داد و به جای اطلاعات خودش از اطلاعات بانکی هویتی آن فردی که قصد خرید از او را داشت استفاده می کرد.
با این شیوه فردی که قصد خرید آبگرمکن را داشت، پول را برای فردی واریز می کرد که کلاهبردار می خواست از او خرید کند. در این مواقع، معمولاً خط تلفن هم به نام شخص نیست و زمان زیادی باید صرف یافتن این فرد گردد.
3 - خود را جای فروشنده جا زدن
در این مورد کلاهبردار با زیرکی خودش را جای فروشنده جا می زند. به این شکل که مثلاً یک گوشی همراه می خرد و از فروشنده می خواهد که آن را با پیک به دستش برساند و پول را هم به پیک تحویل می دهد. فروشنده با خیال راحت این کار را انجام می دهد و به پیک هم می سپارد که حتما بعد از دریافت وجه نقد، گوشی را تحویل دهد.
تا این جای کار مسئله ای نیست و همه چیز روی اصول پیش می رود. تا این که فرد کلاهبردار شماره پیک را جهت هماهنگی از فروشنده دریافت می نماید و پس از تماس با او می گوید خریدار پول را برایش کارت به کارت نموده و او فقط گوشی را تحویل دهد. پیک موتوری از همه جا بی خبر این کار را می نماید و به همین سادگی گوشی از دست می رود. فردی با این شیوه نزدیک 200 میلیون تومان کلاهبرداری نموده بود.
4 - عکس های دورغین
حتما در شبکه های اجتماعی جمله چیزی که سفارش می دی؛ چیزی که تحویل می گیری را زیاد خوانده اید. این جمله حکایت از غش در معامله دارد. این که فردی عکس کالایی را در سایت می گذارد، خریدار به استناد عکس آن را می خرد اما در نهایت زمانی که کالای مورد نظرش را دریافت می نماید، متوجه می گردد چیزی که سفارش داده با چیزی که دریافت نموده زمین تا آسمان فرق دارد.
5 - کارشناس جعلی ماشین
کلاهبرداران معمولا خودشان را در حیطه کاری که انجام می دهند، کاملاً به روز نگه می دارند. از آن جایی که عموماً افراد برای خرید ماشین حتماً از نظر کارشناس استفاده می نمایند، این روزها کارشناسان جعلی و قلابی هم وارد بازار خرید و فروش ماشین شده اند.
شیوه کارشان هم این است که معمولا وارد معامله می شوند و با جا زدن خودشان به جای کارشناس، تمام عیب و نقص های ماشین را انکار می نمایند. شما می توانید برای اطمینان از کارشناس خودروی خود، از سرویس های کارشناسی معتبر خودرو مانند کارنامه بهره ببرید.
6 - چک قبول نکنید
مورد دیگری که بهتر است در معاملات واقعی هم خیلی از آن استفاده نکنید و به اعتمادش قدم برندارید چک است. چه برسد به این که بخواهید در معاملات آنلاین هم از آن بهره ببرید. در چنین معاملاتی بهتر است از پول نقد یا کارت به کارت حضوری بهره ببرید. درست است که فرد متخلف را به عنوان مجرم معرفی می نماید و حتی حکم تعقیب هم برایش صادر می گردد، اما در بیشتر مواقع باعث نمی گردد قربانی به حق و حقوقش برسد.
7 - جدی بگیرید
اما مهمترین اصل برای اینکه کلاه سرتان نرود این است که در خریدهای آنلاین به افراد اعتماد بی جا نکنید. اجناس را حضوری، پس از بازدید و چک کردن خریداری کنید و پولش را ترجیحا نقد بپردازید یا همان لحظه کارت به کارت کنید.
منبع: بلاگ دیوار